Μια συνταγή για τέλεια τηγανητά αυγά. Τι πιο νόστιμο από 2 τηγανητά αυγά με χοντρό και αφράτο ασπράδι που δεν έχει καεί ούτε έχει κάνει φουσκάλες και με ένα κρόκο μελάτο που ίσα ίσα έχει ασπρίσει από πάνω δείγμα ελαφριού ψησίματος ή ακόμα και κρόκο εντελώς σφικτό για όσους τον προτιμούν έτσι; Ακολουθήστε την συνταγή παρακάτω και απολαύστε τα!

Προετοιμασία

Για τα αυγά:

  • 8 αυγά
  • 70 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο κλαριφιέ ή κανονικό, για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι, τριμμένο

Εκτέλεση

  • Σπάμε κάθε αυγό ξεχωριστά σε ένα καθαρό φλιτζάνι.
  • Για την κάθε μερίδα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε προσεκτικά 2 αυγά και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν τα ασπράδια λευκό χρώμα.
  • Γέρνουμε ελαφρώς το τηγάνι ώστε να συγκεντρωθεί σε μία πλευρά το λάδι και με ένα κουτάλι το μαζεύουμε και περιχύνουμε με αυτό τα αυγά για να μαγειρευτεί και η πάνω επιφάνειά τους.
  • Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι και σερβίρουμε.
Το Σπιτικό Αυγό | Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eight − 4 =

Product Enquiry